domingo, enero 28, 2007

27 de gener

La Isabel-Clara Simó, avui, amb tota la seva halitosi:

La resolució de l'Audiència Nacional sobre el cas De Juana és medieval. Només un Estat totalitari, que es riu de la justícia, que demana exclusivament revenja, que no creu més que a esclafar, que té per únic mòbil l'honor, que rebutja el diàleg i que no vol la pau, que només reclama una afirmació unitària i unànime d'espanyolitat, que no està interessat en cap aspecte humanitari, la pot arribar a emetre. La supeditació a la ultradreta cavernícola i la negativa tossuda a admetre raons jurídiques, constitucionals i morals són un fet.

Podrem arribar a dialogar amb ETA, hi podrem arribar a trobar camins de concòrdia, però és impossible qualsevol mena de diàleg, qualsevol mena de pacte, qualsevol mena d'argumentació amb la dreta espanyola. I aquesta és cada cop més fanàtica, perquè la llibertat política és la seva enemiga natural i, per tant, tendeix a atrinxerar-se en l'ultraisme a cada pas endavant en el progrés de l'Estat que tant diuen estimar. Volen el passat. Volen el fanatisme. Volen el totalitarisme.


Això és immoral. I sense precedents. Com explicava ahir aquest diari, 21 presos relacionats amb ETA han estat excarcerats per malaltia greu. A sobre, De Juana no està acusat de cap delicte de sang, sinó d'escriure uns articles. Sobre la denegació de l'Audiència Nacional, Mariano Rajoy ha declarat que sent una alegria molt gran "no com a polític, sinó com a espanyol". Tinc massa respecte a la nacionalitat dels altres per dir el que significa espanyol per a aquest individu, però estic segura que molts, moltíssims espanyols no combreguen amb aquesta àvida set de venjança, amb rerefons electoral.

I en Miquel de Palol, a la seva pàgina de El Mundo:

[...]Però el pres ha estat sotmès a un tracte determinat per causa de les seves actuacions anteriors. És clar que aquestes actuacions venien determinades per un estat de revolta produït per la situació d’injustícia a què estava- i està- sotmès el seu país, Euskadi.[...]

L’Ajuntament de Ciempozuelos ha decidit dedicar que era ell Dia de Memòria de l’Holocaust al “genocidi palestí”. El problema és que el “genocidi palestí” no existeix.

Dont think twice it’s allright i el soroll de l’aigua recorrent els radiadors de fons

I ain't sayin' you treated me unkind
You could have done better but I don't mind
You just kinda wasted my precious time
But don't think twice, it's all right

El gat ahir em va fer una esgarrapada una mica profunda al revers de la mà. Em fa mal perquè és un lloc on la pell es tensa i ha quedat malmesa pel fred d’aquests dies.